Offentlig aktivitet i Boden

Valkampanjen rullar på i landets nordligaste del och under lördagen den 4 augusti var Motståndsrörelsen åter på plats på Bodens gator.

I ett soligt och varmt Boden samlades Näste 6 med förstärkning från Näste 4 för en dag av aktivism och valarbete. Då styrkan denna dag var kring 30 man bestämdes att en del av medlemmarna skulle ägna dagen åt brevlådeutdelning. Resten av manskapet begav sig till Medborgarplatsen i Boden med banderoll och fanor. Väl på plats upptäckte man att torget redan var upptaget av en kristen duo som spelade och sjöng för full hals varpå uppställningen fick ske en bit uppåt längst shoppingstråket.

När banderoll och fanhållare ställt upp började själva aktiviteten. Denna dag erbjöds bodensarna både tidningar och valfoldrar med röstsedlar. Givetvis var Motståndsrörelsens valkandidater, Bo och David Nilsson, även denna gång på plats och samtalade med nyfikna lördagsflanörer.

Bo Nilsson, blivande kommunpolitiker i Boden.

 

 

 

 

 

 

Självklart dök även några trasiga individer ur Boden mot rasism upp och skränade på som vanligt. Dessa bemöttes, trots sina provocerande tillmälen och försök att förstöra, trevligt och efter en liten stund fördes även ett civiliserat samtal med en skäggig antirasist i kjol ur samma gruppering.
Samtalsämnet gled snabbt in på hans sexuella läggning och motståndsmannen upplystes om hur jobbigt och orättvist antirasisten upplever sig behandlas som homosexuell.

Med skägg och klänning bekämpas rasismen bäst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter cirka två timmar med många intressanta diskussioner, utdelade valfoldrar och tidningar avrundades aktiviteten och truppen begav sig till en lokal för att ordna med valfoldrar och röstsedlar.

Dagen avrundades med inspelningen av det tredje avsnittet av Studio Bothnia som vi skrivit om tidigare och som går att se här: